Promotor editie 9 – 2020

Promotor editie 9 is uit en ligt nu in de winkel.

Wil je hem als abonnee digitaal lezen? Klik hier.

Wil je hem online bestellen als losse editie? klik hier. GRATIS thuisbezorgd!

Zwaar IJzer: BMW R18

Merkentrouw wordt schaars. De motormarkt is een verdringingsmarkt geworden. Liever op een S1000RR dan een R1 of op een GS dan een Africa Twin. En nu wil BMW zich vestigen als fabrikant van cruisers. De gigantische R 18 moet het echec van de R1200C doen vergeten. Reken maar dat de gevestigde orde tegenwicht biedt.

Belgisch Henegouwen

Je denkt dat we zo’n beetje alle wegen en weggetjes in Oost- en Zuid-België wel hebben ontdekt. Is dat zo? In onze speurtocht naar meer bochten per honderd meter, ben je snel geneigd in dezelfde streek te blijven. Kokervisie heet zoiets. Om die reden hebben we nooit naar Belgisch Henegouwen gekeken.

Test: 6 Motorpakken

Inde zomer kun je een hevige bui nog wel verwerken. Zonder regenpak rij je je zo weer droog. Maar we komen nu terecht in de periode van het jaar dat het erop aankomt. Regenpantsers zijn meer dan nodig. Uit de middenklasse, van 500 tot 650 euro, hebben we zes pakken gekozen en uitputtend getest.

Toeren met locals: Brabantse Kempen

Wat is lekkerder dan op de bonnefooi door Nederland rijden? Route in de navigatie en dan maar zien. De ene keer tref je het met de route, de andere keer houdt het niet over. Daarom hebben wij Toeren met Locals. Samen met een plaatselijke motorrijder rijden we zijn of haar rondje om de kerk. Dat moet wel fijn rijden zijn.

Reizen: Herfst in Noord-Griekenland

De wereld om ons heen kleurt roder en roder. Om het virus te bedwingen gaan we in lockdown. Het is serieus mis en van de weeromstuit dromen we van verre einders, onbekende streken en exotisch eten. In de herfst van 2019 reed Hans Avontuur door het door de herfst gekleurde Noord-Griekenland. Opdat we blijven dromen…

Garage29: Yamaha 700 Ténéré

Ad van de Wiel heeft z’n KTM 990 Adventure ingeruild voor een Yamaha 700 Ténéré. Hij wil er ooit de wereld mee ontdekken, maar eerst moet de motor worden aangepast voor get stevige werk. Ondertussen bekwaamt Ad zich in het offroadrijden door etappes van de Trans Euro Trail te rijden. Dat is het plan…

EN VERDER

  • Wat rij jij?
  • Eerste versnelling
  • Column Boudewijn Geels
  • Harley-Davidson LiveWire
  • MrGPS
  • Orcal SK03
  • Column Herman Brusselmans
  • Routes uit het MotorNL-archief
  • Marathonmotor: BMW R1150GS

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Misschien vind je dit ook interessant?