Aanhoudende hitte: gemeenten strooien zout

Het was de afgelopen week soms te warm om motor te rijden en aankomend weekend wordt het opnieuw tropisch. Naast de verzengende hitte was er nóg een reden om je motor in de garage te laten staan: diverse gemeenten hebben zout gestrooid. Dit uit angst voor oververhit asfalt, schade aan het wegdek en daaruit voortvloeiende gevaarlijke situaties.

Zout, vooral in opgeloste vorm in pekelwater, heeft een verkoelende werking op het wegdek en bitumen. Zand of grit wordt door sommige gemeenten ook gebruikt, maar zorgt vooral voor grip en voorkomt geen schade aan het wegdek. Voor ons, motorrijders, zijn al deze oplossingen natuurlijk waardeloos. Zand en grit is voor ons juist glad en pekel tast onze motoren aan.

Een gemeente die heeft bevestigd vorige week zout gestrooid te hebben, is gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dat is slecht nieuws voor ons, want de gemeente is gastheer van diverse prachtige motorroutes over de heuvelrug.

Foto boven: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL