Aprilia’s nieuwe mini-avonturier: Terra 250

De Terra 250 komt niet uit de lucht vallen. In Azië rijdt al de tamelijk succesvolle Terra 150 rond. Aprilia koestert dat succes en wil het natuurlijk het liefst uitbouwen. Dus bereidt Aprilia zich op de lancering van een 250cc versie van zijn dual-sport machine. De foto ervan vonden we op newmotor.com.cn.

De Aprilia Terra 250 zou worden aangedreven door dezelfde 249cc eencilinder als in de sportieve GPR250. Het blok zou 26 pk moeten leveren bij 9.000 tpm en een maximum koppel van 22 Nm bij 7.500 tpm. Dat zijn mooie waardes. Verder natuurlijk lange veerwegen, gespaakte 18 inch voor- en 17 inch achtervelgen, noppenbanden en een kloeke uitlaat.

De echte vraag is of we deze motor ook in Europa gaan zien. Dat is het onwaarschijnlijk. De Terra 150 is exclusief in Azië uitgebracht. Dus zal de 250-versie waarschijnlijk ook z’n sporen ploegen op een of andere Aziatische junglepad.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL