Jawa klaar voor Europa

Jawa Motorcycles heeft van eigenaar Mahindra* – ook eigenaar van BSA, Yezdi en Peugeot – groen licht gekregen om te beginnen met de verkoop van motoren in Europa.

Het historische motormerk Jawa bevestigt dat de verkoop van motorfietsen in Europa nog in  2020 wordt opgestart. Voorlopig is de keuze beperkt tot drie modellen: de Perak, Forty Two, en de Classic.

De Classic en Forty Two worden beide aangedreven door een 293 cc, vloeistofgekoelde eencilinder, die 27 pk en 28 Nm koppel levert. De Perak (op de foto) wordt aangedreven door een 334 cc tweecilinder en levert ongeveer 30 pk en 30 Nm aan koppel. De Perak is wat ons betreft de aantrekkelijkste van de drie. Vanaf de zijkant gezien, verschilt-ie maar weinig  van de succesvolle Triumph Bobber.

Alle drie de motoren moeten een plekje bevechten in het ontluikende en concurrerende modern classic segment. We geven het Jawa te doen. Vaak zal de prijs de doorslag geven. In India kost de Jawa Perak 164.000 Indiase roepie – ruwweg net geen 2000 euro. We verwachten niet dat de modellen in Nederland zo laag geprijsd zijn.

*Het merk Jawa is tot leven gebracht door Classic Legends Pvt. Ltd., een dochteronderneming van de Mahindra Group. Ze hebben een aandeel van 60% in de onderneming. De overige participaties zijn in handen van ondernemer Anupam Thareja en Boman Irani, zoon van Rustom Irani, de oprichter van het bedrijf Ideal Jawa.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?