België verbiedt plezierritten

De kogel is door de kerk: het Ministerie van Volksgezondheid van België verbiedt recreatieve verplaatsingen met een motorfiets. Een lekker ontspannen stukje sturen in deze rare tijden zit er dus niet meer in.

Arme Belgische motorrijders, net nu het zonnige voorjaar aan de deur klopt, moet de motorfiets langer op stal blijven. Voor plezierritjes althans, de motor kan nog wel worden gebruikt voor zaken als woon-werkverkeer. Motorrijders die het verbod aan hun laars lappen kunnen beboet worden door de politie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

 • Peter 26/03/2020 at 18:38

  Ik vind het terecht dat we niet recreatief gaan motorrijden in deze barre tijden, temeer daar een motorrijder kwetsbaar is in het verkeer en ik zou het ongepast vinden als ik wegens een ongeval of overmoedige actie tijdens een plezier ritje in een ziekenhuisbed of nog erger op een ic bed terecht zou komen terwijl er momenteel wel andere mensen zijn (corona) die daar meer recht op hebben en dat zorgverleners hier niet op zitten te wachten.
  Dus laat de motor staan totdat deze crisis geluwd is.

  Antwoord
  • jean marie 16/04/2020 at 00:21

   Hoe noemen ze dat….”nog heiliger dan de paus” ??

   Antwoord