De laatste F4?

MV Agusta hangt de F4 na jaren trouwe dienst aan de wilgen. Voor eventjes, want een nieuwe ‘F4’ zou al op de planning staan voor modeljaar 2021 volgens intimi. 

Steeds strengere emissie-eisen en teruglopende verkoopcijfers in het superbikesegment zijn de twee voornaamste redenen dat de stekker er binnenkort uit zal gaan. Maar MV zou MV niet zijn als project F4 niet in stijl zou worden afgesloten. Zie hier daarom de F4 ‘Claudio’, naar geestelijk vader van de F4: Claudio Castiglioni. Zeer waarschijlijk de laatste special die MV bouwt op basis van de F4 RC. De man die aan het ontwerp van de Ducati 916 meehelpte en zowel Cagiva als MV Agusta uit het slop wist te halen overleed in 2011. Zie de Claudio dus zeker als een hommage.

En laten we maar meteen vooropstellen: het prijskaartje is alles behalve klein. Niet gek natuurlijk als je rekening houdt met de geringe oplage. Slechts 100 worden er gebouwd. In Amerika zal de prijs 83.000 dollar bedragen. Maar dan heb je ook echt wat belooft MV. De F$ RC superbike is namelijk onde rhanden genomen door de raceafdeling van de Italianen. Door aangepaste in- en uitlaattrajecten is het blok namelijk net wat krachtiger geworden.Verder is hij behangen met koolstofvezel onderdelen om het gewicht nog lager te krijgen. Zelfs de velgen zijn van carbon. Veel bouwtjes en moertjes zijn van titanium.

Om het zwarte van het carbon af te werken werd er een gouden bies in het design verwerkt. Klapstuk? Het speciale Claudio-logo – dat bestaat uit zijn handtekening – dat in het zadel is gestikt en het Cagiva-olifantje met Claudio’s handtekening en naam daaronder op de tank.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL