Deze Benelli Leoncino 800 Trail vraagt geduld

Het liefst zet je deze Benelli Leoncino 800 Trail morgen nog in de schuur, zo’n snoepje is het. Helaas is de retro allroad pas halverwege 2020 leverbaar.

Meer dan 80 pk
Naast de gewone Leoncino 800 introduceert Benelli ook deze Trail. De twee Chinese Italianen delen dezelfde staande twin. De 754 cc zware watergekoelde staande twin is ook in de Trail goed voor een topvermogen van 81,6 pk @ 9000 tpm en een maximumkoppel van 67 Nm @ 6500 tpm.

Eyecatchers
Typische eyecatchers zijn de spaakwielen met Pirelli Scorpion Rally banden en de extreem gave korte en hoog liggende uitlaatstompjes. Ook de nummerplaten en het rally-achtige stukje kunststof boven de koplamp mogen er zijn. Het TFT-dashboard oogt niet echt retro, maar het is zelfs in fel zonlicht perfect leesbaar.

Serieus spul
De volledig instelbare Ø 50mm Marzocchi upsidedown-vork heeft 140 mm veerweg, achter heeft de monoschokdemper ook zo veel veerweg. De dubbele schijven vooraan hebben een diameter van 320 mm en vierzuiger Brembo klauwen happen daar met liefde in.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL