Dit is de nieuwe MP3!

Piaggio was echt de eerste met een driewielige scooter en het merk wist 150.000 exemplaren te verkopen. Ook in ons land was het een behoorlijk succesvolle scooter, vooral omdat de LT-versie met autorijbewijs gereden mocht worden. En het driewielerconcept heeft inmiddels navolging gekregen, want Yamaha lanceert binnenkort de Tricity en Peugeot heeft de Metropolis het afgelopen najaar gelanceerd. Piaggio heeft z’n driewieler nu stevig onder handen genomen en voorzag hem van een fris uiterlijk. Daarnaast werd ook de techniek gemoderniseerd en kreeg hij standaard ABS en traction control.

De voorwielen groeiden naar 13 inch (fraaie velgen trouwens) en de neus werd weliswaar totaal verniewd, maar het gezicht is nog altijd herkenbaar. Aan de achterkant zien we nu platte achterlichtjes, zoals dat bijvoorbeeld ook al de X10-motorscooter heeft. De bagageruimte onder het brede zadel werd vergroot, en zou nu plaats moeten bieden aan twee integraalhelmen. Ook voor de nieuwe MP3 LT geldt dat je ‘m met een autorijbewijs mag rijden. Op de foto zie je de 500, maar er komt ook een vrijwel identieke 300cc. Hij staat vanaf eind mei bij de dealer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL