Eindelijk nieuws van Bimota

Bekijk dit nieuwslijstje en je weet genoeg: Bimota is kwakkelend. Maar afgelopen weekend werd er eindelijk weer iets nieuws onthuld. Toch hadden we als tweewielerliefhebbers op iets anders gehoopt, want Bimota heeft haar naam verbonden aan een auto: de Peugeot RCZ. Daarmee is de ‘RCZ R Bimota’ ontstaan, een vierwieler met ruim 300 pk.

De 35 pk aan vermogenswinst, een nieuwe blow-off valve, het uitgepaste uitlaattraject, het strakkere rijwielgedeelte en een geherprogrammeerde ECU worden toegeschreven aan de samenwerking met Bimota. Of dat ook echt zo is? Waarschijnlijk niet, en dan is deze commerciële samenwerking vooral een slimme marketingtruc. Zo is de exotische uitstraling van Bimota gebruikt om de auto in het rood-wit-zwart van Bimota te spuiten. Dit gelardeerd met enkele Italiaanse vlaggetjes en her en der het Bimota-logo geven de Franse bolide een Italiaanse uitstraling die stiekem toch een beetje hebberig maakt.

Toch is er ook één echt positief punt te ontdekken voor ons motorliefhebbers, en dat is de helmenopslagbak op de plaats waar normaal de achterbank staat. Daarachter vind je trouwens nog een standaard aanwezige GoPro-camera, waarvan er voorin ook eentje zit.

 

[justified_image_grid ids=21617,21618,21619,21620,21621,21622,21623,21624,21625,21626]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL