zondag 29 januari 2023

MOTO73-lezersreis naar Sri Lanka

Ben je iemand die van avontuurlijk motorreizen houdt? Dan zit je goed met deze nieuwste MOTO73-lezersreis die van 16 tot en met 27 september door Sri Lanka voert. Samen met Travel 2 Explore organiseert MOTO73 deze reis die ook voor lezers van MOTOR.nl beschikbaar is.

Ontdek met ons vanaf de motor het avontuur en de schoonheid van adembenemend Sri Lanka. Op huurmotoren rijden we over kleine verharde en onverharde wegen dwars door het tropische woud. We bezoeken theeplantages en boeddhistische tempels en de kans is vrij groot dat ontmoetingen met olifanten, luipaarden en walvissen onderdeel zijn van het avontuur.

Er gaat trouwens een verslaggever van MOTO73 mee en de reisreportage wordt vanzelfsprekend gepubliceerd.

DAG 1: Vertrek vanaf Schiphol in de Airbus A380 van Emirates naar Sri Lanka.

DAG 2: Aankomst in Colombo om 8.30 uur lokale tijd, waarna we opgehaald worden door onze lokale gids voor transport naar Negombo. De rest van de dag kunnen we uitrusten, door de gezellige straatjes van Negombo lopen en alvast kennismaken met het heerlijke eten.

DAG 3: Nadat we de motoren hebben opgehaald, gaan we op pad! Het is even wennen aan het links rijdende verkeer, maar algauw rijden we over de B-wegen richting Pollonnaruwa.

DAG 4: De paden worden smaller als we de groene heuvels in rijden en worden omringd door theeplantages. Uiteraard bezoeken we één van deze plantages en na diverse kopjes thee gaan we naar misschien wel de mooiste stad van het eiland, Kandy.

DAG 5: Na Kandy gaan we echt de bergen door van het Nuwara Eliya-district. De paden zijn afwisselend asfalt, stenen en kuilen en leiden ons naar plaatsen die prachtige vergezichten over de groene paradijs bieden.

DAG 6: We laten de bergen achter ons en sturen naar het Yala Nationaal Park in het zuiden. Sri Lanka heeft na Afrika de grootste kuddes olifanten (en niet alleen in het park!) en ook bevinden er zich zo’n 25 luipaarden in Yale. Uiteraard laten we de motor staan en gaan we met jeeps door het park.

DAG 7: Over goed asfalt volgen we de kustweg naar Mirissa, waar we aan het eind van de middag aankomen en in de avond aan het parelwitte zandstrand zullen dineren.

DAG 8: Vrije dag in Mirissa om te luieren, te duiken of op walvis- en dolfijnsafari te gaan.

DAG 9: Na een welverdiende dag rust stappen we weer op de motor om door het indrukwekkende Sinharaja Forest te rijden, een vrijwel ongerept tropisch oerwoud dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat.

DAG 10: We blijven ons verbazen over de mysterieuze omgeving van laaghangende bewolking, tropische vegetatie en kleine dorpjes waar ze nog weinig motorrijders hebben gezien. We slapen in het kleine dorpje Kitulgara.

DAG 11: Onze laatste rijdag, waarbij we in de middag weer in Negombo aankomen. Het is voor ons duidelijk: met acht plekken op de Unesco-lijst, een enorm vriendelijke bevolking, heerlijk eten, avontuurlijke wegen, tropische oerwouden en onontdekte gebieden is deze Parel in de Indische Oceaan een geweldige bestemming voor een unieke motorvakantie.

DAG 12: Een laatste dag om te luieren en souvenirs te kopen voor we met Emirates vertrekken uit Colombo. Om 12.40 uur is de aankomst gepland in Amsterdam.

Inbegrepen:

– Vliegreis Amsterdam – Colombo – Amsterdam met Emirates

– Alle vlieg- en brandstoftoeslagen

– Motorhuur Honda Baja, ongelimiteerd aantal kilometers

– Accommodaties op basis van tweepersoonskamer

– Volgauto plus chauffeur

– Bagagetransport

– Lokale gids

– Monteur

– Nederlandse reisbegeleiding

– Transfers vliegveld – hotel – vliegveld

– Sri Lankaans rijbewijs

– Toegang Yalee Nationaal Park plus huur extra jeep

– Verslag van de reis na afloop in MOTO73

Aanmelden? Meer info?

Voor meer informatie of aanmelden kunt u naar www.travel2explore.com gaan. U kunt ook een e-mail sturen naar info@travel2explore.com of bellen met 0346-76 90 03.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen