Honda viert feest op Assen

Of het zondag in de MotoGP feest wordt voor Honda, is gelukkig nog lang niet te zeggen. Maar dat de Dutch TT 2019 een bijzonder evenement voor ze is, staat nu toch al vast. Ze vieren op ‘ons’ Assen namelijk dat ze 60 jaar in de GP’s rijden. Vandaag is er daarom een speciale persconferentie met als bijzondere gasten Kunimitsu Takahashi, Freddie Spencer, Mick Doohan en Marc Marquez.

Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum wordt er daarnaast op zondag een ereronde gereden door Takahashi, Doohan en Spencer. Dat zal geschieden op de racedag, om 13.20 uur, tussen de races van de Moto2 en de MotoGP.

Maar wat ons betreft is de speciale kleurstelling van het Honda Team Asia in de Moto3 het absolute hoogtepunt van het Honda-feest. Toba Kaito (27) en Ai Ogura (79) zullen namelijk in het prachtige grijs-geel-rood-zwart rondrijden, inclusief de best leesbare startnummers in jaren.

De twee Moto3 Honda’s zijn overigens gebaseerd op de Honda RC143, maar dat zullen kenners al wel gezien hebben.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL