Is een Honda Rebel 1100 aanstaande?

De Honda Rebel 500 is een behoorlijk succes. Kennelijk bestaat er een groep motorrijders die wel een lichte cruiser willen rijden, maar niet per se een zware hoeven. Toch ziet Honda kansen voor een 1100-versie van de Rebel. Deze motor met een grotere cilinderinhoud zal het Rebel-platform naar een nieuw niveau tillen om de andere zware cruisers uit te dagen.

Honda’s nieuwe Rebel krijgt het 1082cc parallel-twin blok van de Africa Twin. Honda geeft  nog geen officiële informatie over het vermogen vrijgegeven, maar het zou logisch zijn dat Honda het blok zo configureert dat het meer koppel afgeeft in lage- en middentoeren. Het vermogen zou zich dan ergens ophouden rond de 95 pk.

De grote Rebel krijgt een nieuw rijwielgedeelte. Volgens Motorcycle News suggereren enkele nieuwe patenten een aantal serieuze veranderingen. Deze veranderingen duiden op een meer rechtop zithouding, terwijl de huidige Honda Rebel-stijl behouden blijft. Wel zal Honda de vering moeten upgraden om het extra gewicht en vermogen het hoofd te kunnen bieden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL