Italiaanse superbike sneller door Zweeds topspul

Twee jaar werkten de Zweden van Öhlins en de Italianen van Aprilia aan een semi-actief elektronische veersysteem voor de RSV4 1100 Factory tot het goed genoeg was. De stopwatch gaf daarbij het groene sein.

Smart 2.0 vering
Duizenden kilometers werden afgelegd op de circuits van Imola, Mugello, maar ook op straat. Het resultaat is de Smart EC 2.0 elektronische vering. Op standje semi-actief heeft het systeem drie verschillende instellingen. In Manual Mode werkt de demping zoals bij elke andere gewone voorvork en achterdemper, dus zonder elektronisch semi-actief ingrijpen.

217 pk en 204 kilo
In beide standen moet de vering zijn kop er goed bij houden want de RSV4 1100 Factory weegt volgetankt slechts 204 kilo. Tegelijk perst het blok er maar liefst 217 pk en 122 Nm uit. Om al dat geweld te beteugelen beschikt de superbike over vleugels om het voorwiel aan de grond te houden. Het doet dat hand in hand met het uitgebreide maar ongewijzigde elektronicapakket.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL