KTM teast met nieuwe Duke

In een zojuist verschenen video probeert KTM het grote publiek lekker te maken met een zeer vlot bij elkaar gesneden video. De boodschap? Get Duked. Maar wat betekent die teaser precies?

View this post on Instagram

#GETDUKED | Stay Tuned #KTM #ReadyToRace #EICMA2019

A post shared by KTM (@ktm_official) on

Wie goed kijkt ziet eigenlijk net niets. We zien slechts een boel carbon, een monteur die een WP-monoschokbreker monteerd, een buizenframe dat een kleurtje krijgt en een achterwiel dat in een enkelzijdige achterbrug komt te hangen. Maar wacht even, dat laatste is erg bijzonder. De enige bestaande Duke met een enkelzijdige achterbrug is namelijk de 1290 Super Duke R.

Is dit dan het moment dat de kogel door de kerk is? Komt er na twee jaar dan toch een verder aangescherpte Scalpel? Een Duke 790 R zou niet misstaan in het gamma van de Oostenrijkers. Het wiel dat we in de video zien is volledig bestickerd wat we al eerder zagen gebeuren met de extremere versies van de Super Duke in R-trim. Of is het toch iets heel anders?

Het gerucht gaat namelijk dat KTM nu al hard aan het werk zou zijn aan een grotere versie van de staande tweecilinder uit de 790 Duke. Die zogenaamde 890 Duke zou zelfs al zijn gespot op een circuit. Of hebben we een iets té roze bril op en is dit simpelweg de opvolger van de Super Duke? Naast die enkelzijdige achterwielophanging is dat namelijk ook het enige model met een dergelijk vakwerk buizenframe. Spionagebeelden van een nieuwe Super Duke zijn er inmiddels ook al.

Alles wat wij nu weten is dat er zeker een Duke komt. In welke vorm? Dat leren we volgens de video pas op 5 november tijdens de Eicma in Milaan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL