Bijna 3 miljoen verkeersovertredingen in tweede ‘tertiaal’ 2019

Om precies te zijn 2.974.497 verkeersovertredingen van mei tot en met augustus (deze periode noemen ze een tertiaal). Het klinkt als een bizar aantal en dat is het ook, want een simpele rekensom leert ons dat het gaat om 24.000 bekeuringen per dag. Maar toch, het is minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 3.230.893 verkeersboetes opgelegd onder meer voor te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen. Dit meldt rijksoverheid.nl.

Snelheidsovertredingen

De meeste verkeersboetes worden opgelegd voor te hard rijden: 2.470.294 in tweede tertiaal van 2019, tegen 2.793.407 in dezelfde periode een jaar eerder. Het merendeel van deze verkeersovertredingen wordt geconstateerd met ‘digitale handhavingsmiddelen’. In de maanden mei tot en met augustus 2019 zijn er namelijk 1.276.010 snelheidsovertredingen geconstateerd met behulp van een flitspaal, 706.585 met een trajectcontrole en 462.689 middels mobiele radarsets.

Oef…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.