LMW-techniek Yamaha Niken voor dummies

Over schoonheid kun je twisten, maar de Yamaha Niken is een van de meest intrigerende motoren van de afgelopen eeuw. Het is echt een motor om naar uit te kijken, want hoe rijdt de Niken eigenlijk?

De Yamaha Niken is wat je een driewieler kunt noemen, maar die omschrijving dekt de lading niet. In goed Nederlands is Leaning-Multi-Wheel een betere, want inderdaad: de voorwielen hangen mee in de richting van de bocht. Je zoet meteen dat de Yamaha-technici het maar wat druk hebben gehad om alles volgens plan te laten functioneren. Elegant is het misschien allemaal niet, maar vanuit en technisch perspectief is het een fascinerend huzarenstukje dat Yamaha heeft gepresteerd.

Hoe de techniek werkt waardoor de Yamaha Niken ondanks het extra voorwiel leunt, stuurt en beweegt als een motor, wordt in de video goed en begrijpelijk uitgelegd.

Gelukkig heeft Yamaha de tijd genomen om duidelijker te verklaren alle technologie die is gebruikt om de Niken te laten leunen, sturen en bewegen als een motorfiets … ondanks dat er een extra wiel aan de voorkant zit.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL