Macbor Montana XR5: Spaans kloontje ziet er bekend uit

‘Follow the Leader’ is een oude Honda-slogan. Maar in de wereld van de grote Adventures is er een ander voorbeeld dat je moet volgen: de BMW GS. De nieuwe Spaanse tweecilinder 500 doet er niet eens moeilijk over.

De motor heet Montana XR5 en het Spaanse Macbor verkoopt het. Het is een merk dat drie jaar geleden is gestart door Motos Bordoy SA in Rubí, Barcelona. De ontwikkeling van het project is een mix van Spaanse en Chinese invloeden. De motor wordt in Nederland nog niet aangeboden.

De Montana XR5 is de grootste motor in het assortiment van Macbor. In Spanje kost de tweewieler € 6.499,-. Het blok is een 472 cc parallel-twin met acht kleppen, dubbele nokkenassen en vloeistofkoeling. De Montana heeft een 19 inch voorwiel en een 17 inch achterwiel. De zithoogte bedraagt 84o mm vanaf de grond, in de tank gaat 21 liter en het geheel weegt 178 kg.

In China zijn er veel merken die avontuurlijke modellen als de Montana XR5 aanbieden. Maar de XR5 maakt indruk door de sterke gelijkenissen met de BMW GS. En dan is het ook nog eens meer een BMW 850/1250 GS dan een G310GS om naar te kijken. Da’s natuurlijk een groot compliment voor het ontwerpteam van BMW, maar zeker weten dat dat team met gefronste wenkbrauwen naar de Spaans/Chinese Macbor Montana XR5 kijkt.

Voor meer over Macbor, check macbor.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL