dinsdag 18 juni 2024

Motorleven: Coen Worst

‘Een Honda is tijdloos en nooit schreeuwerig.’

‘Ik ben een Honda-gek. Mijn vader reed met Honda’s en toen ik de wegrace begon te volgen, was het de tijd van Mick Doohan. Dan groeit de liefde vanzelf. Een Honda is tijdloos, mooi afgewerkt, nooit schreeuwerig en de styling is altijd goed voor elkaar. Bij mijn laatste aankoop ging het tussen deze Fireblade en een S1000RR. De BMW reed fantastisch en was completer, maar ik ging toch weer voor de mooiere Honda. Dit kleurenschema klopt helemaal, de vering is top en voor een Honda-gek is dit het summum.

Paspoort

Leeftijd           
38
Woonplaats   
Rhenen
Rijbewijs sinds          
1999
Motorfiets       
Honda Fireblade CBR1000RR SP
Kilometerstand          
9.000
In bezit sinds 
2017
Aantal gekochte motoren      
5
Aantal verkochte motoren     
4

Van jongs af aan ben ik motorsportfan en liefhebber van sportieve motoren. Soms heb ik geen zin in druk op mijn polsen, maar dan pak ik de S1000R van mijn vader of een de Z900 van mijn zus. Gelukkig zijn het allemaal viercilinders, want ik geniet van toeren draaien. Het is een geweldig geluid en tegelijk loopt zo’n blok mooi rustig. Zo’n 600’tje draait helemaal gemakkelijk toeren en daar had ik zoveel schik mee, daarmee kan ik lezen en schrijven. Toch ben ik het bullige van deze duizend ook gaan waarderen. Het rijdt zo makkelijk en soepel.

Met een motor durf ik best gas te geven, maar ik wil mezelf geen wildebras noemen. Eigenlijk rij ik best verantwoord. Ik wil op een klaverblad best aan het gas lurken, maar dan maak ik eerst een verkenningsrondje of er nergens olie of rotzooi ligt.’

Motoren in mijn leven

Aprilia RS125 (eerste motor)
Suzuki GSX-R600
Honda CBR600RR
Honda CBR600RR (met ABS)
Honda Fireblade CBR1000RR SP (huidige motor)

Aprilia RS125
De eerste motor van Coen. De Aprilia RS125
Maikel Sneek
Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor Motor.NL offline en online samen.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen