Nephelmen levensgevaarlijk?

Nagemaakte motorspullen worden echt een probleem. Bedrijven verkopen spullen die er voor de meeste motorrijders heel legitiem uitzien, maar dat niet zijn. Vooral als het gaat om motorhelmen kan het verschil fataal zijn.

Motorcycle News deed onlangs een vrij diepgaand rapport naar nagemaakte motorhelmen. Daarbij viel en ding op: De publicatie plaatste een foto van een echte helm naast een nephelm; 25% van de respondenten vond de echte helm nep.

De publicatie van Motorcycle News wijst erop dat de meeste vervalsingen er heel echt uitzien. Pas als je echt nauwkeurig bekijkt, merk je de verschillen op. Op het eerste gezicht is dat moeilijk te zien. Een van de dingen is of ze de belangrijke stickers missen, zoals DOT- en ECE-stickers. Een andere is of de prijs gewoon te goed is om waar te zijn. 90% korting op een online aangeboden AGV Pista? Die is waarschijnlijk nep. De meeste van deze nephelmen komen uit China en Indonesië. Vaak zijn het replica’s van helmen waarmee coureurs racen.

Dus hoe voorkom je dat je per ongeluk een nephelm koopt? Koop alleen bij een gerenommeerd bedrijf, van het merk zelf of bij een officiële dealer die het merk verkoopt. En gebruik je verstand. Als er een deal is die te goed is om waar te zijn, vergeet het dan maar. De deal betreft vaak regelrechte nep en is daarom te gevaarlijk om op je hoofd te zetten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL