zaterdag 22 juni 2024

Voorverkoop Energica schiet omhoog

Het Italiaanse elektrische motormerk Energica heeft na één maand al 40% van de verkoop 2020 binnen waarop 2019 werd geëindigd. Energica heeft een nieuw ordersysteem in gebruik genomen om bestellingen van klanten snel te kunnen verwerken. Ook de introductie van een nieuw accupakket heeft de bestellingen omhoog gestuwd.

De nieuwe optionele powerunit 21,5 kWh toonde Energica in november vorig jaar in Milaan. Het is nu gereed voor voorverkoop en het wordt geïnstalleerd op de 2020 modellen. De voorverkooporders komen meestal uit Europa en de VS. Dat is geen verrassing, want dat zijn de markten waar Energica zich met name op richt.

Met het nieuwe accupakket biedt Energica het beste dat momenteel wordt aangeboden. Het pakket waarmee de nieuwe Eva Ribelle is uitgerust, zou in de snellaadmodus 82% sneller opladen dan elke andere elektrische motor.

Op dit moment heeft Energica al 1,4 miljoen euro aan voorverkopen gerealiseerd. De uitdaging is nu om ervoor te zorgen dat de bestellingen ook worden geleverd. Energica heeft eerder al motoren van zeer hoge kwaliteit gemaakt en het bedrijf wordt geacht de productie op te kunnen voeren om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Het zal interessant zijn om te zien hoe hoog de verkoopcijfers de komende maanden stijgen.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen