Voorverkoop Energica schiet omhoog

Het Italiaanse elektrische motormerk Energica heeft na één maand al 40% van de verkoop 2020 binnen waarop 2019 werd geëindigd. Energica heeft een nieuw ordersysteem in gebruik genomen om bestellingen van klanten snel te kunnen verwerken. Ook de introductie van een nieuw accupakket heeft de bestellingen omhoog gestuwd.

De nieuwe optionele powerunit 21,5 kWh toonde Energica in november vorig jaar in Milaan. Het is nu gereed voor voorverkoop en het wordt geïnstalleerd op de 2020 modellen. De voorverkooporders komen meestal uit Europa en de VS. Dat is geen verrassing, want dat zijn de markten waar Energica zich met name op richt.

Met het nieuwe accupakket biedt Energica het beste dat momenteel wordt aangeboden. Het pakket waarmee de nieuwe Eva Ribelle is uitgerust, zou in de snellaadmodus 82% sneller opladen dan elke andere elektrische motor.

Op dit moment heeft Energica al 1,4 miljoen euro aan voorverkopen gerealiseerd. De uitdaging is nu om ervoor te zorgen dat de bestellingen ook worden geleverd. Energica heeft eerder al motoren van zeer hoge kwaliteit gemaakt en het bedrijf wordt geacht de productie op te kunnen voeren om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Het zal interessant zijn om te zien hoe hoog de verkoopcijfers de komende maanden stijgen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?