Nieuw: Michelin Road 5 GT

Kilometervreters opgelet; Michael heeft de Road 5 GT gepresenteerd. Hey, kennen we die niet al? Ja en nee. De Road 5  wel, maar de toevoeging GT is niet zomaar er achter gezet. Om zoveel mogelijk te voldoen aan de verwachtingen van deze behoorlijk veeleisende motorrijders, spelen de prestaties op met name nat wegdek en de stabiliteit en een goed remvermogen een belangrijke rol. Dat geldt uiteraard voor elke band, maar toch is het nu anders bij deze GT. Waarom?

Vulcanisatiemallen

De Road 5 GT is, zo meldt het persbericht, namelijk tot stand gekomen dankzij een additieve productietechnologie met metaal. Daarmee kunnen geavanceerde vulcanisatiemallen worden gemaakt. Het resultaat: lamellen die zich verder ontwikkelen en Michelin XST Evo worden genoemd. Naarmate ze meer kilometers hebben gereden, worden de groeven van het loopvlak breder zodat de band een grotere groef/loopvlakverhouding krijgt. Zo behoudt de band, bij het slijten, zijn vermogen om water af te voeren.

Beschikbare afmetingen

Voor
120/70 ZR 17 (58W) TL
120/70 ZR 18 (59W) TL

Achter
170/60 ZR 17 (72W) TL
180/55 ZR 17 (73W) TL
190/50 ZR 17 (73W) TL
190/55 ZR 17 (75W) TL

Surf voor prijzen naar www.michelin.nl/motorbike/home-motor.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL