Octrooi onthult nieuwe Benelli Imperiale 500

Door gelekte octrooibeelden is de Benelli Imperiale 530 onthuld. De nieuwe klassieke motorfiets is identiek aan de kleinere Benelli Imperiale 400.

De 2021 Imperiale 530 heeft een ronde koplamp en retro-stijl richtingaanwijzers. Er is een lang voorspatbord dat past bij de klassieke visuele styling van de motorfiets. Er is een stuur uit een stuk geïnstalleerd voor een rechtop en ontspannen rijhouding. Benelli heeft verchroomde achteruitkijkspiegels gemonteerd om retro-uitstraling van de Imperiale 530 te versterken. De achterzijde van de Benelli Imperiale 530 is ook voorzien van een retro-stijl achterlicht met richtingaanwijzers aan weerszijde.

Een duidelijk verschil tussen de Imperiale 530 en de Imperiale 400 is te zien aan het zadel. De 530 heeft een tweekleurig zadel uit één stuk, terwijl de 400 een tweekleurig zadel heeft uit twee delen. Ook is op de Imperiale 530 geen duohandgreep aanwezig. Een ander opvallend verschil tussen deze twee klassieke motorfietsen is dat de Imperiale 400 een zwarte uitlaat met chromen hitteschilden heeft. De 530 Imperiale heeft een volledig verchroomde uitlaat.

Het blok van de Benelli Imperiale 530 zal naar verwachting een 530 cc eencilinder zijn. Maar omdat het blok de codenaam BJ500 heeft, bestaat de mogelijkheid dat het een 500 cc blok is. Ter vergelijking: het BS4-model van de Benelli Imperiale 400 heeft een 373,5 cc luchtgekoeld blok dat 21 pk en 29 Nm koppel levert. Het blok van de Imperiale 530 zou ongeveer 30 pk kunnen produceren.

De bedoeling was dat Benelli de Imperiale 530 in juli zou presenteren. Het zou ons niet verbazen als er vertraging optreedt vanwege de COVID-19-pandemie zijn ontstaan.

Bron: indianautosblog.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL