Odlo introduceert I-Thermic

De dagen waarop je warm probeert te blijven onder talloze lagen bewegingsvrijheid beperkende kleding, zijn verleden tijd. I-Thermic is de nieuwste innovatie van het Noors/Zwitserse sportswearmerk Odlo. Het is een midlayer met intelligente warmtesensoren die de lichaamswarmte analyseren en reguleren.

De I-Thermic midlayer werd ontworpen volgens Odlo’s Organic Bodymapping-principe. Hierbij zorgen ingeweven zones in de stof voor extra warmte of ventilatie, afhankelijk van waar het lichaam behoefte aan heeft. In samenwerking met fabrikant MAS en software-ontwikkelaar Clim8 heeft Odlo zones met dunne warmte-elementen naadloos in de stof verwerkt op plaatsen die gevoelig zijn voor kou, zoals de buik en nieren. Dit maakt I-Thermic geschikt voor activiteiten waarbij het lichaam het ene moment meer warmte nodig heeft dan het andere, zoals wintersport en motorrijden.

Smartphone-app

De temperatuur van I-Thermic stel je gemakkelijk en intuïtief in met een smartphone-app. Na het invoeren van diverse voorkeuren reguleren de geïntegreerde sensoren van I-Thermic de elementen automatisch. Wanneer je lichaamstemperatuur onder je comfortabele temperatuur zakt, warmt I-Thermic je weer op totdat je op temperatuur bent. Via de app kun je op elk moment de temperatuur handmatig aanpassen. De elementen worden verwarmd door een oplaadbare batterij die bij continu gebruik ongeveer vier uur meegaat; in de praktijk voldoende voor een dag. Vervangende batterijen zijn los te koop.

Bekroond

Dankzij de hoge mate van elasticiteit van de I-Thermic-stof doe je bovendien geen enkele concessie aan bewegingsvrijheid. De zwarte uitvoering met rode highlights past overal bij. I-Thermic is geschikt voor machinewas van 30 graden.

Verkrijgbaarheid

De Odlo I-Thermic midlayer is verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering (in respectievelijk XS-L en S-XL) op www.odlo.com en bij diverse verkooppunten en kost €300,-.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL