Royal Enfield ontwikkelt elektrische motorfiets

Het Indiase motormerk Royal Enfield werkt aan een elektrisch motorplatform. In het Britse technologiecentrum van het bedrijf slaan ze een slag naar de toekomstige behoeften van motorrijders.

President Rudratej Singh is van mening dat Royal Enfield zich meer moet concentreren op duurzamere technologieën. Het bedrijf moet vooral de slag niet missen op het vlak van accutechniek, een deel van de elektrische vervoersmarkt dat zich sterk ontwikkelt. Een en ander wordt ook ingegeven door het feit dat Royal Enfield er voor moet zorgen dat de huidige motorplatforms blijven vernieuwen om te voldoen aan de komende veiligheids- en emissie-eisen die vanaf 2020 worden ingevoerd.

‘We werken aan een elektrisch platform, zonder af te stappen van het gevoel van puur motorrijden geweld aan te doen,’ zei Singh. ‘Hoe we onze platforms klaarstomen voor de toekomst is nog de vraag, maar we werken er hard aan. Financieel gezien zou het goed zijn voor Royal Enfield om de huidige platforms te gebruiken, maar nieuwe kan ook, indien nodig zullen we die ook ontwikkelen en bouwen.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL