Van o tot 460 km/u in 5 seconden

Met Henk Vink had Nederland zijn eigen rocketman, maar Fransman Eric Taboul brengt laagvliegen naar een volgend niveau. De snelheidsduivel heeft het wereldrecord op de 400 meter sprint verbeterd. Op de startlijn bedroeg zijn snelheid nul km/u, maar op de finishlijn was dat een onwaarschijnlijke 460 km/u. Naar de hoeveelheid G-krachten die Taboul tijdens zijn rit van nog geen zes seconden heeft moeten verdragen, is het raden.

Explosief
Taboul zette het nieuwe record op de ¼ mijl neer op de Santa Pod Raceway in Engeland. Hij gebruikt een door waterstofperoxide aangedreven raket om de astronomische snelheden te bereiken. De lengte van de baan was onvoldoende om alle opgebouwde snelheid kwijt te raken. Taboul ploegde tweehonderd meter door het gras voordat hij volledig tot stilstand kwam. Op deze video zie je al het geweld dat loskomt bij deze geslaagde recordpoging. Het wordt pas echt explosief vanaf 55 seconden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL