Yamaha Ténéré 700 wint Red Dot Award

De op offroadmotoren geïnspireerde Yamaha Ténéré 700 heeft de Red Dot Award  voor ‘Productdesign 2020’ gewonnen.

Het is niet voor de eerste keer dat Yamaha de Red Dot Award wint. De prijs voor de Ténéré markeert het negende jaar op rij dat Yamaha Motor een prijs heeft gewonnen in deze felbegeerde ontwerpwedstrijd. Eerder vielen al de Niken, TMAX DX en de XMAX 300 in de prijzen.

De Ténéré 700 heeft de stijl van een Dakar-racer en is gebouwd om de rijders verder te brengen in de meest onherbergzame gebieden. De Ténéré 700 is zeker een geval van functie boven vorm, terwijl hij er toch cool uitziet!

Met de Ténéré 700 stapte Yamaha in het inmiddels lucratieve segment van avontuurlijke het middenklassers. En daarmee nam Yamaha afstand nam van de 1200cc’s Super Ténéré.

De andere prijs die Yamaha tijdens de wedstrijd won, betreft een ander type. Het is een multi-rotor drone, ontworpen om in één vlucht van 15 minuten een insecticide over een veld van één hectare te spuiten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL