Zeldzaam horloge van Mike Hailwood op veiling

Een zeldzaam uurwerk dat door de begaafde horlogemaker en pionier Jack Heuer werd geschonken aan Mike Hailwood wordt later deze maand geveild op de Classic Motorcycle Mechanics Show in Stafford.

Mike the Bike Hailwood wordt algemeen gezien als een van de grootste motorcoureurs aller tijden. Hailwood nam later deel aan de Formule 1 en andere autosportklassen. Hij is van de weinige mannen die op Grand Prix-niveau deelnam aan zowel motor- als autosport.

Het was tijdens zijn carrière in de Formule 1 dat hij de 18k gouden Carrera horloge van Heuer kreeg. Op de achterkant van het horloge liet Heuer de tekst To Mike Hailwood for a successful 1972 Jack Heuer graveren.

Het klokje werd in 1973 aan Hailwood overhandigd. Het moedige dat hij vertoonde bij het uit zijn brandende racewagen trekken van Clay Regazzoni zal er zeker toe hebben  bijgedragen.  

De 18k gouden Carrera 1158 was Jack Heuers favoriete model. Hij zei er ooit over: ‘Deze horloges hebben een diepe emotionele betekenis voor mij, omdat we tijdens races coureurs zijn verloren.’

Een soortgelijk 18k gouden Carrera 1158-klokje bracht op een andere veiling bijna 100.000 euro op.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL