donderdag 8 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Tacita op de urban cruiser-toer

Energica kennen we allemaal wel, maar er is nog een Italiaans elektrisch motormerk; Tacita. En Tacita komt nu met de T-Cruise Urban. Deze cruiser is volledig elektrisch net als de oude T-Cruise, maar dan echt gericht op stads cruisen.

Zelfs Harley-Davidson brandt zich er niet aan, als cruiser-merk pur sang. Je kunt van de Harley-Davidson LiveWire vinden wat je wilt, maar een cruiser is het niet. De Tacita T-Cruise en deze nieuwe T-Cruise Urban dus absoluut wel, met een paar extraatjes.

Zo heeft hij een vrij conventioneel gestijld cruiser-lijnenspel, maar een aantal zaken eraan zijn minder conventioneel. Zo heeft de T-Cruise Urban een achteruit versnelling, is het leer van het zadel milieuvriendelijk verwerkt en is het schuim zogeheten memory foam. Supercomfortabel, naar het schijnt.

Motorisch is de T-Cruise Urban te voorzien van een viertal krachtbronnen en drie accupakketten. Het grootste pakket levert tot wel 220 kilometer aan actieradius, terwijl het kleine pakket je een dikke 110 kilometer van huis brengt. Opladen kun je gewoon aan het stopcontact.

De prijzen zoals hierboven vermeldt zijn van de fabrikant, maar omdat elektrische motoren van allerhande fiscale voordeeltjes genieten, zullen de Nederlandse prijzen niet veel hoger uitvallen. In Nederland is Electric Motorcycles al jaren de importeur van Tacita. Zodra er meer bekend is over de T-Cruise Urban, vernemen we geheid meer van hen en lees jij er natuurlijk ook alles over.

Foto’s: Tacita

Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen