21 Bollenstreek-route

Al drie eeuwen lang tooit de Bollenstreek zich vooral in het voorjaar in haar kleurrijke pracht. Rond Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout vindt een intensieve bloembollenteelt plaats. Deze edele ui is uitgegroeid tot een van onze belangrijkste exportproducten.

De kwekers houden zich bezig met het ontwikkelen van bijzonder gekleurde soorten met exotische benamingen. De bekendste soorten zijn tulp, narcis en hyacint, maar ook het sneeuwklokje, krokus, sierdruifje en de Hollandse iris; het zijn allemaal bollen.

Total distance: 62717 m
Download file: bollenstreekroute.gpx
Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.