19 Dijk en Duin-route

Dijken en duinen zijn twee bondgenoten in de strijd tegen het water. Maar de titel laat een belangrijk aspect ongenoemd: de bloembollenvelden in de Kop van Noord-Holland, een van Nederlands bekendste visitekaartjes.

Total distance: 94427 m
Download file: Dijk-Duinroute.gpx

Als bloembollen ter sprake komen, denk je meestal aan de fameuze bollenstreek rond Hillegom, Lisse en Sassenheim. De Dijk en Duinroute leidt je door een bloembollengebied dat minimaal de evenknie van de beroemde bollenstreek genoemd mag worden. Vooral achter het duingebied van Petten tot aan Den Helder, maar bovenal op het noordelijk zandgebied (met als centra Breezand en Anna Pauwlona) zullen de bollenvelden je overweldigen door omvang en kleurenkracht. De duinen en stranden hebben niet die populariteit als die van bijvoorbeeld het wat zuidelijker gelegen Bergen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.