woensdag 29 november 2023

Noordwest Overijssel-route

De Noordwesthoek of de Kop van Overijssel is grotendeels een laagveengebied met prachtige meren. De kern wordt gevormd door de Beulaker en Belter Wijde (doorsneden door de weg Vollenhove – Meppel).

Het bekendst is dit gebied door het dorp Giethoorn, gelegen aan het Boven Wijde. Hier kan een tochtje per punter worden gemaakt; maar een bootje huren in het fraai gelegen Belt-Schutsloot is avontuurlijker en zeker rustiger. Voorts kan een bezoek worden gebracht aan het unieke natuurgebied de Weerribben bij Ossenzijl, of een wandeling worden ondernomen door de nieuwe bossen in de Noordoostpolder (het Voorsterbos bij Kraggenburg dan wel het Kuinderbos bij Kuinre). Enkele plaatsen in deze streek lagen vóór de inpoldering van de Noordoostpolder aan de Zuiderzee. Vollenhove, Zwartsluis en Blokzijl waren toen belangrijke haven –en vissersplaatsen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image