Toern langs boern

Op de rustige, bochtige wegen van het Friese platteland kun je heerlijk rijden. Maar het is er ook hoogst vermakelijk om te stoppen. De boer is namelijk los en wij zoeken hem op.

Jan dirk Onrust

In Groningen spotten ze talloze ufo’s, maar op het Friese platteland gebeuren ook vreemde dingen. Rond sommige boerderijen zijn de laatste tijd toeristen gesignaleerd die elkaar door een moddersloot trokken. En ferme boerenknapen die voetbalden met een bal van een meter doorsnee. Er werden motorrijders gezien die met hooivorken gooiden. Kinderen die in maïscirkels renden. Personeelsverenigingen die ’s nachts met een zaklantaarn op de kop kanotochten maakten. Rare dingen, weirde toestanden. Maar een stuk beter te verklaren dan ufo’s. Veel boeren hebben zich namelijk op het toerisme gestort, met tal van typisch agrarische topattracties als stoein met koein, boernvoetbal, boerngolf, boernverfschietn, boern dildowerpn en nog veel meer.
Geen kak maar mest
Het begon allemaal in 1999 met een b...

Nieuwsgierig geworden? Deze content kun je bekijken als je online lid bent.

INLOGGEN of REGISTREER GRATIS

Nieuwsgierig geworden? Deze content kunt je bekijken als je online lid bent.

INLOGGEN of REGISTREER GRATIS

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd