8.6 C
Nederland
zondag 22 mei 2022

Sportweekeinde: Sport anders bekeken

Elke maandag bespreekt Marien wat hem opviel in het afgelopen sportweekeinde. Verwacht geen raceverslagen, maar wel een andere kijk op de actualiteit.

Soms is topsport zo mooi dat je met tranen in je ogen zit te kijken, maar soms – heel soms – kan het nog mooier. Zoals gisteren nadat Tatsuki Suzuki de Moto3-race won op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Omdat Shoya Tomizawa daar op 5 september 2010 verongelukte, was het al heel mooi en bijzonder dat er een Japanner won. Maar dat is niet de hoofdreden waarom ik minuten lang met kippenvel en tranen in mijn ogen zat te kijken.

Dat kwam omdat Suzuki rijdt voor het SIC58 Squadra Corse-team van Paolo Simoncelli. Inderdaad, de vader van.

Nadat Suzuki won, werd onderstaande Tweet trending topic. Terecht en wat zal de opluchting bij Suzuki groot geweest zijn, dat hij nota bene op het circuit dat vernoemd is naar Marco Simoncelli zijn belofte waar kon maken.

Altijd als ik Paolo in beeld zie, gaan mijn gedachten terug naar 23 oktober 2011 op Sepang. Net nadat Marco zo verschrikkelijk ten val kwam en direct duidelijk werd dat het helemaal mis was. De paniek, de onzekerheid en vooral de totale ontreddering bij een man die normaal zo geniet van het leven… Maar op dat moment was er – staand aan de vangrail – helemaal niets te genieten. Daar lag zijn zoon.

Hoe anders was dat gisteren. Juist de vreugde van Paolo Simoncelli greep mij aan. Zo mooi, zo intens en zo oprecht.

https://twitter.com/motorsport_geek/status/1173175936164016129

Maar hoewel iedereen het gisteren vooral had over Paolo, vond ik wat hij een paar weken geleden op Silverstone deed nog zoveel mooier. In Engeland werd dezelfde Tatsuki Suzuki vijfde en ook toen was Paolo blij nadat ‘zijn’ Tatsuki vanaf een elfde startplek fantastisch naar voren was gereden. Zonder dat hij wist dat er camera’s op hem gericht waren, liep Paolo samen met Suzuki door de pitstraat. Genietend van het racen en het leven.

Zoals hij ook zo vaak deed met Marco…

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen