zaterdag 30 september 2023

BMW Italië neemt fabrieksteam over

BMW Motorrad Italia zal niet alleen de zorg krijgen over het fabrieks- en testteam, maar zal ook het chassis verder gaan ontwikkelen. BMW zelf blijft verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het motorblok en de elektronica. Het is nog niet duidelijk wie er volgend jaar voor het team in het WSBK zullen uitkomen. Marco Melandri zal naar alle waarschijnlijkheid blijven.

“Dit is een strategische en zakelijke beslissing van BMW Motorrad. Met deze stap zal BMW op professioneel niveau betrokken blijven bij de motorsport. In het huidige seizoen hebben we de eerste overwinningen in het WK Superbike weten te behalen en ik weet zeker dat er nog meer zullen volgen. Ik wens Andrea Buzzoni en het nieuwe team veel succes in hun nieuwe samenstelling”, aldus BMW Motorrad Motorsport directeur Bernhard Gobmeier.

Andrea Buzzoni, directeur van BMW Motorarad Italia : “We willen graag onze dank uitspreken voor het vertrouwen dat in ons wordt gesteld. We kijken er naar uit om vanuit deze nieuwe functie te opereren. De successen in dit seizoen laten zien dat het ontwikkelingswerk zijn vruchten heeft afgeworpen. De BMW S1000RR is in staat om overwinningen te pakken in het World Superbike dankzij Berhard Gobmeier en zijn team. We zullen in 2013 voortbouwen op dit platform.”

Foto: 2snap.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image