Despres profiteert van rampdag Coma

Een rampdag heeft Marc Coma in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally 2012 getroffen. De Spaanse motorcoureur begon als koploper aan de rit van Nasca naar Pisco in Peru maar verdwaalde onderweg. Zijn Franse rivaal Cyril Despres, eveneens rijdend op een KTM, profiteerde en nam de eerste plaats weer over.

Despres, die de leiding vrijdag verrassend kwijtraakte, was uit op revanche. Hij reed sterk en zette zijn achterstand van anderhalve minuut op Coma om in een ‘virtuele’ voorsprong. Net toen de Spanjaard ter verdediging gas begon te geven, raakte hij het spoor in het zand bijster. Zijn kans op de eindzege in de 33e editie van het woestijnevenement lijkt daarmee verkeken.

Het sluitstuk naar Lima is een ommetje van 29 kilometer. Despres koestert nu een marge van ruim elf minuten op Coma en kan de motor zondag bijna naar de finish duwen. Voor Coma sloeg het noodlot na 207 van de 275 kilometer toe. Hij reed verkeerd en zag zijn fout pas minuten later in. Eenmaal terug op de route was er geen redden meer aan.

De etappewinst was voor de Portugees Helder Rodrigues, die Despres 47 seconden voorbleef. Frans Verhoeven eindigde als achtste op 6.38.

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.