Honda’s honderdste

Met de zinderende race van gisteren gewonnen door Marc Marquez, heeft Honda de honderdste overwinning te pakken in de MotoGP sinds de introductie van de viertakten.

In de 213 races die sinds de Grand Prix overwinning van Rossi op Suzuka in 2002 verreden zijn, heeft Honda verreweg het vaakst gewonnen. Yamaha staat in het overzicht ‘pas’ op 81, Ducati heeft 31 keer gewonnen en Chris Vermeulen won op een nat Le Mans in 2007 Suzuki’s enige race sinds het verdwijnen van de tweetakten.

Opvallend detail in de cijfers van de race van gisteren. Nummer 93, Marc Marquez, pakte zijn zevende overwinning op rij en won daarmee dus Repsol Honda’s honderdste. Toeval bestaat niet, zo lijkt het!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?