Kevin Benavides in beeld: drie verhalen, één winnaar

Pijn, moeite met ademhalen en bloedingen. Het zijn zomaar drie symptomen, die horen bij een gebroken neus en drie symptomen die je er in Le Dakar absoluut niet bij kunt hebben. Vraag het de Argentijn Kevin Benavides maar, nadat hij in de vijfde etappe verkeerd ‘afgeschoten’ werd op een duin en met Honda en al neersmakte op een andere duin. Het leverde hem naast een gebroken neus, duidelijk zichtbaar op deze foto, ook nog een zeer pijnlijke enkel op. Toch won hij die etappe! Indrukwekkend? Zeker, maar dat hij met deze blessures ook de eindoverwinning wist te pakken, is natuurlijk ...
Pijn, moeite met ademhalen en bloedingen. Het zijn zomaar drie symptomen, die horen bij een gebroken neus en drie symptomen die je er in Le Dakar absoluut niet bij kunt hebben. Vraag het de Argentijn Kevin Benavides maar, nadat hij in de vijfde etappe verkeerd ‘afgeschoten’ werd op een duin en met Honda en al neersmakte op een andere duin. Het leverde hem naast een gebroken neus, duidelijk zichtbaar op deze foto, ook nog een zeer pijnlijke enkel op. Toch won hij die etappe! Indrukwekkend? Zeker, maar dat hij met deze blessures ook de eindoverwinning wist te pakken, is natuurlijk nog veel indrukwekkender. Helemaal omdat grote namen, onder wie Toby Price en Jose Cornejo zich wel lieten verrassen. Ricky Brabec, winnaar van 2020, kende een dramatische eerste week, waarin eigenlijk niets lukte en hij meermaals openlijk aan zichzelf twijfelde. Iets dat je zelden hoort in de rallywereld. Dat hij uiteindelijk nog op minder dan vijf minuten van zijn teamgenoot Benavides eindigde en zo tweede werd in de eindstand, was ook al zo indrukwekkend.  Dakar 2021: deze verhalen bewijzen dat Dakar nog steeds echt Dakar is En dan Sam Sunderland, de eerste KTM-rijder ‘pas’ op de derde plek. Vanuit KTM-perspectief dan, want Sunderland reed lange tijd met een polsblessure, maar zette desondanks in de voorlaatste etappe de aanval op Honda in. Even leek hij daarin zelfs te slagen! Hij won die etappe, alleen moest hij daardoor de laatste proef als eerste beginnen en dat bleek al de hele rally een te groot nadeel te zijn. Drie indrukwekkende verhalen, met één winnaar en dat doet zichtbaar wat met een mens.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?