Magic Michael schrijft geschiedenis

Het grote vertrouwen van alle Nederlanse raceliefhebbers is vandaag dubbel en dwars terugbetaald door Michael van der Mark. Door in manche 1 als derde te finishen schreef Michael al Nederlandse geschiedenis, en door in manche 2 wederom als derde te finishen deed hij daar nog eens een historisch schepje bovenop. De manier waarop was bijzonder. Van der Mark liet in beide manches zien uit het juiste racehout gesneden te zijn en dat leverde voor het publiek bloedstollende gevechten op.

Dat was misschien wel het belangrijkste van vandaag: Michael was niet zomaar een thuisrijder die dankzij z’n thuisvoordeel, het circuit als z’n broekzak kennende, net iets harder reed dan de concurrentie die hij versloeg. Nee, hij liet andermaal zien met het mes tussen de tanden te kunnen rijden terwijl de torenhoge verwachtingen van het thuispubliek voor flinke druk zorgde. 

In de eerste race was de start voor Van der Mark slecht, maar herpakte hij zich knap en reed het gat naar de kopgroep dicht. Zeker dankzij z’n knappe inhaalactie op Tom Sykes liet hij zien werkelijk bij de top van het deelnemersveld te horen. In de tweede manche werd het nog bloedstollender. Het gevecht met Haslam, z’n teamgenoot in de 24-uur van Suzuka, hoort nu al bij de beste gevechten van 2015. Op het allerscherpst van de snede probeerde Van der Mark er meerdere malen langs te komen maar Haslam hield de deur telkens dicht, met zelfs een bijna-crash voor Van der Mark als gevolg nadat hij op het achterwiel van Haslam reed. Dat Michael juist dit gevecht in de allerlaatste doorkomst in zijn voordeel besliste (op een-tiende seconde voorsprong) maakt z’n tweede podiumplek nog meer bijzonder. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?