zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MX2-voorbeschouwing Valkenswaard

Wereldkampioen MX2 Jeffrey Herlings (18) is de torenhoge favoriet in zijn klasse. De titelverdediger won zowel in Qatar als in Thailand beide manches met een ruime voorsprong op de tweede man. In 2012, 2011 en 2010 won hij in Valkenswaard. Beide keren kwam hij in beide manches als eerste over de finish. Omdat hij vorig jaar in Lierop ook beide manches won, is Herlings in eigen land nog ongeslagen in alle GP’s waarin hij aan de start is verschenen. De kans dat hij dat na 1 april nog steeds is, is wel heel erg groot.

Herlings is een rijder die altijd uitdagingen zoekt. Zo ging hij in een nationale kampioenscross al eens in twee klassen van start. En won ze beide! Vorig jaar probeerde hij in Lierop al zijn tegenstanders op een ronde achterstand te rijden. En slaagde daar bijna in. Voor dit jaar lijken er ook leuke uitdagingen voor hem te bestaan. Dat is in de eerste plaats de meest succesvolle Nederlandse crosser ooit te worden.

Met een tweede wereldtitel zal hij John van den Berk evenaren. Met nog tien GP-overwinningen erbij (moet kunnen in zestien wedstrijden) onttroont hij Dave Strijbos als de Nederlandse rijder met de meeste GP-overwinningen ooit. Strijbos won 27 keer een Grand Prix, de teller staat bij Herlings nu op achttien. Maar de grootste uitdaging voor de inwoner van het Brabantse Elsendorp zal zijn proberen alle GP’s te winnen en dan ook nog het liefst door ook alle manches winnend af te sluiten.

Afgaand op zijn presteren in Qatar en Thailand moet dat kunnen, al is er in een gemotoriseerde sport altijd de pechduivel die zoiets zal kunnen verhinderen. En een blessure zou roet in het eten kunnen gooien. Maar ook al zijn er nu nog slechts twee van de achttien GP’s verreden, Herlings is al wel op de goede weg naar records.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen