Ook Belgische motorsport komt weer op gang

Circuits in België zijn weer geopend om op te trainen! Dat melden de Vlaamse en Waalse motorsportbond. Wedstrijden houden is – net als in Nederland – nog niet toegestaan. Trainen kan bovendien louter onder de door de bonden bepaalde veiligheidsmaatregelen die getroffen zijn vanwege de coronapandemie, zo wordt extra benadrukt.

Wanneer er weer wedstrijden gereden kunnen worden, is nog niet duidelijk. Deze week vergaderen de bonden hierover met de veiligheidsraad, waarna ze meer duidelijkheid hopen te hebben en kunnen bieden.

Aangeraden wordt de websites van de circuits in de gaten te houden voor meer informatie over de heropening van banen, inschrijven en welke veiligheidsmaatregelen gelden. Dit zal namelijk in de eerste plaats via de circuitwebsites gecommuniceerd worden, melden de beide bonden.

In realiteit zullen wellicht nog niet alle banen ook echt open zijn, omdat dit ook afhankelijk is van provinciale en lokale toelatingen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?