woensdag 1 februari 2023

Ook Belgische motorsport komt weer op gang

Circuits in België zijn weer geopend om op te trainen! Dat melden de Vlaamse en Waalse motorsportbond. Wedstrijden houden is – net als in Nederland – nog niet toegestaan. Trainen kan bovendien louter onder de door de bonden bepaalde veiligheidsmaatregelen die getroffen zijn vanwege de coronapandemie, zo wordt extra benadrukt.

Wanneer er weer wedstrijden gereden kunnen worden, is nog niet duidelijk. Deze week vergaderen de bonden hierover met de veiligheidsraad, waarna ze meer duidelijkheid hopen te hebben en kunnen bieden.

Aangeraden wordt de websites van de circuits in de gaten te houden voor meer informatie over de heropening van banen, inschrijven en welke veiligheidsmaatregelen gelden. Dit zal namelijk in de eerste plaats via de circuitwebsites gecommuniceerd worden, melden de beide bonden.

In realiteit zullen wellicht nog niet alle banen ook echt open zijn, omdat dit ook afhankelijk is van provinciale en lokale toelatingen.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen