Ten Kate Racing nog niet in Assen

De WK Superbike-ronde op het TT Circuit Assen komend weekend komt nog iets te vroeg voor het Yamaha-debuut van Ten Kate Racing. Het team uit Nieuwleusen is altijd voor het hoogste gegaan en daarbij hoort een goede voorbereiding.

De tijd tussen de overeenkomst met Yamaha en de SBK-race in Assen is te kort geweest om optimaal geprepareerd aan de start te komen. Ronald ten Kate: ‘We rijden nog niet in Assen en Imola. We willen niet half aan de start komen, we rijden niet voor de vijfde plaats.’ 

De ambitie van het team sluit aan bij die van rijder Loris Baz: ‘Ik heb nu al een paar seizoenen elk jaar op een andere motor gereden, ik kan me snel aanpassen. Ik kom dit jaar zeker op het podium!’ Teammanager Kervin Bos: ‘We gaan ons inzetten om zo snel mogelijk op de grid te staan. Daarbij worden we geholpen door Yamaha, want Yamaha is heel open in het delen van de data.’

Meer over Ten Kate en Yamaha in het nummer van MOTO73 dat morgen uitkomt.

Foto: redactie MOTO73

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.