woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Uw beroep? WSBK-dokter!

Heel logisch toch, dat ze bij het World Superbike-kampioenschap een eigen Clinica Mobile inclusief dokter hebben? Nou, dat zou je denken, maar het ligt anders. In een interview met MOTO73 doet WSBK-dokter Massimo Corbascio het ontstaan van de Clinica uit de doeken, en hij vertelt over hoe ze vroeger in een volgepropt klein autotje van circuit naar circuit reden. Door heel Europa, en nota bene geheel in eigen tijd! Corbascio heeft het jaren als vrijwilliger gedaan en kon pas in 1999 ontslag nemen van zijn ‘gewone’ doktersbaan, om fulltime als WSBK-dokter te gaan werken. 

Hoewel Corbascio zich nu geheel toelegt op het WSBK, heeft hij vroeger in verschillende takken van motorsport gewerkt. Van de GP’s tot motorcross aan toe. In zijn GP-tijd leerde hij Boet van Dulmen kennen en aan MOTO73 laat hij weten goede herinneringen aan onze Nederlandse held te hebben. Natuurlijk heeft Corbascio door de jaren heen met erg veel coureurs gewerkt en daar vertelt hij dan ook graag over. Natuurlijk ook over de hoogepunten, hoe hij bijvoorbeeld Noriyuki Haga wist op te lappen zodat hij met een gebroken sleutelbeen de Amerikaanse officiële artsen, die toestemming moesten geven om verder te racen, om de tuin kon leiden. Maar, Corbascio gaat ook niet voorbij aan de dieptepunten. Zo vertelt hij over het fatale ongeval van Andrea Antonelli, dat diepe indruk op de wonderdokter heeft gemaakt.

In het gehele interview van Marien Cahuzak, dat te lezen valt in MOTO73 nr. 21 van 2014, die morgen in de winkels verschijnt, wordt ook verteld over de wonderbaarlijke wederopstanding van Michael van der Mark, die terwijl hij ziek was alsnog de WSS-race op Assen wist te winnen. En, nog veel meer!

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen