dinsdag 23 juli 2024

Zijspanlegendes keren terug op Assen tijdens TABAC Classic GP

Tijdens de aankomende TABAC Classic GP op het TT Circuit van Assen – 13 t/m 15 september – keren legendarische zijspanteams als Webster/Hewitt en Biland/Waltisperg terug naar de plek waar ze in de jaren 80 en 90 grote successen vierden. Deze kampioenen, die respectievelijk tien en zeven wereldtitels op hun naam hebben staan, zullen een demonstratierace rijden en daarmee de glorietijd van de zijspansport doen herleven.

In die periode waren de zijspanraces mateloos populair, met volle tribunes en spannende wedstrijden tussen de topteams. Ook Nederlandse helden als Egbert Streuer en Bernard Schnieders streden toen om de hoogste eer. Tijdens de derde editie van de TABAC Classic GP, mogelijk gemaakt door TABAC fragrances & shaving, komen naast de zijspannen ook historische racewagens en -motoren in actie op het legendarische circuit in Assen.

Bezoek voor meer info: www.tabacclassicgp.com

BilandWaltisperg op Donington.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen