2019 Husqvarna 701 Supermoto en 701 Enduro

Ze waren er heel even tussenuit, maar Husqvarna neemt de dikke 693cc eencilinder met breed stuur weer op het gamma. De 701 Supermoto en 701 Enduro zijn nu Euro4-vriendelijk, en hebben hier daar wat lichte updates gehad. Hoe je het ook wendt of keert, de pret zal er niet minder om zijn.

Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat Husqvarna met de nieuwe Enduro en Supermoto een tweetal nieuwe motorfietsen presenteert. En dan heb je gelijk ook. Het is echt een update, maar wel een een duo motorfietsen heel veel lol in elke vezel van hun zeer beperkte aantal rijklare kilo’s gestopt gekregen heeft.

Beide modellen leggen droog 145 kilo aan de dag en braken een prima 74 pk uit. Uiteraard is de Supermoto de meer straatgerichte van de twee, maar ook de Enduro zou op straat prima zijn mannetje moeten staan, waardoor het op papier geen vervelende forenzenmachine zou moeten zijn met zijn 13 liter-tank. De Supermoto is uiteraard wat meer hardcore met 17 inch wielen en sportief rubber om de gespaakte velgen.

Interessantste aanpassing komt er voor de beginnende rijder, want beide 701s kunnen nu ook in A2-trim geleverd worden. Eind deze maand staat het duo al bij de dealers.

Foto: Husqvarna

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?