maandag 4 december 2023

2022 Harley-Davidson Low Rider S gelekt: 1920cc-blok

De Harley-Davidson Low Rider S is misschien de nieuwe motorfiets die Motor Co. op 26 januari zal aankondigen: geruchten spreken van een Milwaukee-Eight 117 motor en een vleermuisvleugel zoals de oude FXRT.

Het mysterie van ‘Faster. Further’ door Harley-Davidson kan een vroege oplossing zijn gevonden. Op 26 januari zal de Amerikaanse fabrikant een nieuw model aankondigen, en velen hoopten dat met een slogan die aanzet tot snelheid, de hoofdrolspeler de Bronx zou kunnen zijn, de langverwachte eerste naked bike van het merk die de laatste drie jaar in de la is blijven liggen. De datum, die nu nadert, zou in plaats daarvan de juiste kunnen zijn om de nieuwe Harley-Davidson Low Rider S 2022 te ontdekken, die vol zit met nieuwigheden.

2021 Harley-Davidson Low Rider S

Wat verandert er?

Harley-Davidson’s Service Information Portal bevestigt dat er een 2022-versie van de Low Rider S komt, maar het belangrijkste nieuws kaatst rond op het web. Uit gelekte documenten uit de Amerikaanse homologatiekantoren blijkt dat de nieuwe Low Rider S, die zich sinds zijn terugkeer in 2020 heeft opgeworpen als de best presterende Softail-cruiser, goed is voor 103 pk. Dat is dezelfde waarde als voor de CVO-modellen, de enige modellen ook met het Milwaukee-Eight 117-blok van 1923 cc. Navenant neemt ook het piekkoppel toe 170 Nm, wat 10 Nm meer is dan het model vorig jaar had. Het inlaatsysteem zou ook veranderen, het zou groter zijn en lijken op het systeem dat nu als optie verkrijgbaar is in de Screamin’ Eagle-catalogus.

2022-Harley-Davidson motorfietsen onthuld

Het frame, de remmen en de vering blijven gelijk aan de vorige versie, maar de afstelling van de monoshock is gewijzigd, met meer veerweg. De zithoogte is verhoogd van 690 naar 710 mm. Deze wijziging verhoogt de balhoofdhoek van de motor van 30,1 graden naar 31,3 graden. Ook aan nieuwe functies op het dashboard zal het niet ontbreken. Het op de tank gemonteerde instrumentenpaneel verdwijnt en bevindt zich als een enkel cluster op het stuur. Misschien zoals op de Sportster S, compact maar volledig digitaal. Ook mogelijk is een paneel met digitale snelheidsmeter en analoge toerenteller.

In de voetsporen van de FXRT

Net zoals de eerste Low Rider S een tijdperk inluidde in de custom-cultuur, verbrijzelde de FXRT de normen van de Amerikaanse toerfietsen op het vlak van prestaties en stijl. Welnu, die iconische gebogen lijnen zouden kunnen terugkeren in een toerversie van de Low Rider S, met een paar zijkoffers die vergelijkbaar zijn met die van de Sport Glide en een batwing-kuip die doet denken aan de FXRT Sport Glide uit de jaren ’80. Zie foto boven.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image