2022 Kawasaki Ninja ZX-10R: nieuwe kleuren

2022 Kawasaki Ninja ZX-10R: nieuwe kleuren. Kawasaki USA doorbreekt de impasse voor Europa en onthulde de 2022-versies van de 998cc-viercilinder, 200+ pk supersport.

De nieuwigheid betreft de kleuren. Naast de al bevestigde kleur Lime Green-Ebony-Pearl Blizzard White (de KRT-kleuren) komt er een nieuwe two-tone Metallic Matte Graphene-steel Gray-Metallic Diablo Black (metallic mat grijs en glanzend zwart) met rode graphics en rode striping op de velgen.

Ter herinnering: de ZX-10R heeft voor 2021 wijzigingen ondergaan op het vlak van aerodynamica, blok, elektronica en een deel van het chassis.

Kawasaki Ninja x Adidas ZX 8000 en ZX 5K Boost sneakers binnenkort gereleased

  • In de structuur van de kuip van de motorfiets (onder de koplampen) zijn vinnen ingebouwd die de luchtstroom kanaliseren en extra downforce creëren – ongeveer 17% meer dan bij de vorige Ninja.
  • Het nieuwe tft-kleurenscherm heeft Bluetooth. De motor heeft cruise control en handvatverwarming.
  • Het frame van aluminiumlegering heeft zijn vertrouwde ontwerp behouden.
  • De voorvork is een Showa BFF met aangepaste afstelling, terwijl de achterste Horizontal Back Link een volledig verstelbare Showa-eenheid is. De elektronische stuurdemper is van Öhlins.
  • Het remsysteem van Brembo bestaat uit M50 monobloc-remklauwen, 330mm-semi-zwevende schijven en een radiale hoofdremcilinder (met gevlochten stalen slangen op RR).
  • De wielbasis is 1.450 mm, de stuuruitslag 25 ° en de naloop 105 mm. De inhoud van de brandstoftank bedraagt 17 liter en het gewicht in rijklare toestand en met volle tank schommelt rond de 207 kg.
  • Het elektronische pakket is gebaseerd op het traagheidsplatform van Bosch (gekoppeld aan vier rijmodi, waarvan er één kan worden aangepast) dat de S-KTRC sporttractieregeling, de KLCM launch control-modus en de KIBS intelligente bochten-ABS beheert. Er is ook motorremcontrole en quick-shift up & down.
  • Het maximumvermogen bedraagt naar verluidt 203 pk bij 13.200 tpm (oplopend tot 213 pk met de airbox onder druk), het maximumkoppel bedraagt 114,7 Nm bij 11.400 tpm.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?