vrijdag 1 maart 2024

2023 Ducati Multistrada V4 Rally: de Ducati gewijd aan avontuurlijke reizigers

De nieuwe Ducati Multistrada V4 Rally is ontworpen voor de meest veeleisende reizigers, die, zelfs met z’n tweeën, verre bestemmingen willen bereiken zonder te stoppen.
– Meer comfort voor rijder en passagier en een grotere actieradius, dankzij een brandstoftank van 30 liter en de nieuwe uitgebreide deactiveringsstrategie, voor het eerst op een productiemotor, die de achterste cilinderbank van de V4 Granturismo zelfs onderweg uitschakelt.

– Meer off-road houding met 200 mm veerweg, grotere bodemvrijheid en geavanceerde Enduro Riding Mode met speciale Power Mode.

Borgo Panigale (Bologna, Italië), 29 september 2022 – In de derde aflevering van de 2023 Ducati World Première webserie presenteerde de fabrikant uit Bologna de nieuwe Multistrada V4 Rally , de Ducati gericht op liefhebbers van lange reizen (hier de directe link naar de video). Een onstuitbare metgezel van avontuur, waarmee je nog onverkende plaatsen kunt veroveren en bereiken met maximaal comfort. De motorfiets om de wereld te verkennen, zonder te stoppen, alleen of met z’n tweeën.

Met de “Rally” tilt Ducati de globetrotter spirit van de Multistrada V4 naar een nog hoger niveau, dankzij een verbeterd comfort voor rijder en passagier, een grotere actieradius en een meer uitgesproken terreinvaardigheid. Het resultaat is een motorfiets die zowel op onverharde wegen als in moderne metropolen in zijn element is: de perfecte keuze voor wie elke bestemming met maximaal comfort en veiligheid wil bereiken, zonder aan de typische Ducati rij-emoties in te leveren. En net als bij de hele Multistrada V4 familie zijn de prestaties (170 pk), betrouwbaarheid en onderhoudskosten (intervallen elke 60.000 km en Service beurt elke 15.000 km/24 maanden) uitstekend.

De Twijfeltest: Ducati Multistrada V2 S vs Multistrada V4 S

In zijn element op elke weg

Het “Rally”-model van de Multistrada V4 doet zijn naam eer aan en is een motorfiets die nog beter in staat is alle wegen te beheersen, vooral de onverharde. Deze Multistrada kan namelijk rekenen op semi-actieve vering met een veerweg van 200 mm die een grotere bodemvrijheid garandeert, op een nieuwe Power Mode die specifiek bedoeld is voor off-road rijden, op bredere voetsteunen voor de rijder met een duidelijker profiel en verwijderbare rubberen inzet en op de Skyhook DSS EVO-stuurstrategie, die in dit model nog preciezer en efficiënter is. De Multistrada V4 Rally is ook uitgerust met een Autoleveling-functie, die een constante afstelling garandeert wanneer de configuratie van rijder, passagier en bagage verandert, zodat de kenmerken van het voertuig altijd onveranderd blijven. De Multistrada V4 Rally heeft meer terreinwaardigheid dankzij standaard lichtere spaakvelgen en versterkte motorblokbescherming.
Met de nieuwe aluminium tank van 30 liter, die harmonieus aansluit bij de gespierde en elegante vormen van de motorfiets, kunnen de afstanden tussen de ene tankstop en de volgende worden vergroot: de nieuwe Multistrada V4 Rally is klaar voor zelfs de meest verlaten wegen.

Meer comfort voor rijder en passagier 

De Multistrada V4 Rally is de ideale motor voor reizen met z’n tweeën en is ontworpen om het comfort van rijder en reisgenoot naar het hoogste niveau te tillen: zo is het windscherm opnieuw ontworpen (40 mm hoger en 20 mm breder), is de achterkant verlengd en de kofferbevestiging naar achteren gezet om de passagier meer ruimte aan de benen te bieden. Bovendien kan de Multistrada V4 Rally, dankzij de beschikbaarheid van zadels met verschillende hoogtes voor zowel rijder als passagier en de verlaagde ophanging, worden aangepast aan elke combinatie van rijder en passagier.

Beschikbaarheid
De Ducati Multistrada V4 Rally staat vanaf februari 2023 bij de dealers in twee kleuren: Ducati Red en Brushed Aluminium & Matt Black, de laatste met een blootliggende tank van geborsteld aluminium, met voor beide zwarte spaakvelgen. De prijs voor de Multistrada V4 Rally Radar in België zijn vanaf € 27.890, in Nederland vanaf € 31.890. De Multistrada V4 Rally wordt – net als alle Ducati Multistrada’s – gedekt door de “4|Ever Ducati” garantie, geldig voor 4 jaar met onbeperkt aantal kilometers die vertrouwt op de service die door het gehele dealernetwerk** wordt aangeboden.

De presentatie video van de nieuwe Multistrada V4 Rally, opgenomen in de prachtige savanne landschappen in Kenia, is te zien op Ducati’s YouTube kanaal.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen