donderdag 18 april 2024

5 redenen om Louis Tilburg te bezoeken

Tilburg, het staat vooral bekend om het paleis van koning Willem II, de voetbalclub, carnaval en de 142 meter hoge Westpoint-woontoren. En natuurlijk om de Louis-vestiging aan de Kraaivenstraat 28, met 1200 vierkante meter aan motorkleding, motorhelmen en nog zo veel meer dat je er probleemloos een paar uurtjes kunt zijn zonder dat je jezelf ook maar een seconde gaat vervelen. Onderstaande punten laten zien dat je hier écht een kijkje moet nemen.

1. Eigen kledingmerken

Je kunt nog zo’n dure, luxe of bijzondere motorfiets hebben, zonder passende motorkleding en motorhelm kun je er geen meter van genieten. Daarom biedt Louis een enorme keuze aan motorkleding en motorhelmen. Naar eigen zeggen zelfs Europa’s grootste assortiment motorkleding van leer en textiel. Ze bieden leren overalls en pakken aan van bekende merken waaronder Rukka, Büse, Held en Alpinestars maar ook van eigen merken als Vanucci. Dit kledingmerk wint sowieso de prijs van de mooiste naam, maar is in Nederland nog relatief onbekend terwijl het al dertig jaar een trots huismerk is van Louis en zich probleemloos kan meten met Alpinestars en Dainese. Vergis je trouwens niet, er zijn ook allroad- en urbanpakken van Vanucci. Ook Rekurv – een jong, fris merk – en Detlev Louis -een prachtig retro-merk – zijn eigen labels van Louis en dat zet het totaal dus op drie. Bijzonder!

2. Geen keuzestress dankzij personal shopping

Wie de Louis-vestiging in Tilburg binnenloopt, kan door het overweldigende aanbod een lichte (of zwaardere) vorm van keuzestress krijgen. Maar geen paniek dankzij de Louis Personal Shopping Service. Hierbij kun je online een afspraak maken voor een individueel advies door de adviseurs van Louis. Uiteraard voor kleding en helmen, maar ook voor ‘aanbouwdelen’ (stuur, spiegels, richtingaanwijzers, koplampen, smartphonehouders, ect.), bagagesystemen en alle multimedia (communicatiesystemen, navigatie, dashcams, en GPS-tracking). Deze extra service is gratis, maar eigenlijk onbetaalbaar!

3. Helmen testen in de windtunnel

Pas tijdens je eerste rit ontdek je hoe fijn je nieuwe helm is, maar dat kan uitdraaien op een teleurstelling waaraan niet zoveel meer te doen is. Want ja, terugbrengen zit er niet in. Bij Louis in Tilburg hoef je dankzij de windtunnel echter niet te wachten op die eerste testrit. Op deze manier kun je verschillende soorten en/of merken rustig testen en weet je zeker dat je met voor jou de beste helm naar huis gaat.

4. De afdeling techniek en vrije tijd

Motoraccessoires en motoronderdelen behoren tot de grootste categorieën in het Louis-assortiment. Hier vind je voor letterlijk duizenden motormodellen accessoires en andere producten op het gebied van vrije tijd, reizen en meer. Daarbij gaat Louis heel ver, want er zijn zelfs campingstoelen voor op de motor! Kortom, zoek je iets op dit gebied ga je het zonder twijfel vinden in Tilburg.

5. LouisCard

Dankzij de kosteloze LouisCard krijg je drie jaar garantie op alle aankopen uit het Louis-assortiment (uitgezonderd accu’s, schoenen en laarzen). Bovendien spaar je bij elke aankoop kortingspunten. Ook handig is dat je als LouisCard-houder bij garantiegevallen in elke vestiging van Louis terecht kunt.

Bezoek hier de website van Louis.

Wat is Louis precies?

Ooit begonnen als kleine reparatiewerkplaats voor motoren is Louis getransformeerd naar Europa’s grootste bedrijf voor motorkleding en -accessoires. Het is van oorsprong een Duits bedrijf met het hoofdkantoor in Hamburg is  nu goed voor zo’n tachtig filialen. Uiteraard in Duitsland, maar ook in Zwitserland, Oostenrijk en dus sinds drie jaar ook in Tilburg. Louis is gericht op elke motorrijders, van beginnend tot zeer gevorderd en van mooi weerrijder tot doorrijders. Hoewel Louis vooral bekend is vanwege het brede assortiment motorkleding, waaronder zelfs eigen merken, is er veel meer te vinden. Zoals techniek en vrije tijd, waarin je meer motoraccessoires en motoronderdelen gaat vinden dan je ooit kon bedenken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen