Actie politie: CJIB kan boetes niet verwerken

De gezamenlijke politiebonden melden vandaag dat de politie vanochtend alles computerservers gedeeltelijk plat legt, waardoor vele boetes niet meer verwerkt en geïnd kunnen worden. De politie richt zich binnen de systemen op boetes die zijn opgelegd voor tot en met 20 kilometer per uur te hard en alle overtredingen die een boete van 200 euro of lager opleveren. Het Centraal Justitieel Incassobureau van Justitie (CJIB) kan hierdoor deze bekeuringen niet verwerken.

“De overheid gaat hier miljoenen door mislopen”, vertellen Gerrit van de Kamp van politiebond ACP en Albert Springer van politiebond NPB namens de politiebonden aan het ANP. “Deze actie heeft de meeste financiële gevolgen van alle acties tot nu toe.”

Het uiteindelijke doel is om de overheid te laten voelen hoe belangrijk de politie is als financiële inkomstenbron. Hoewel het voor de verkeersgebruiker die wel eens te hard rijdt nu een prettig bericht is, is het ons niet duidelijk of de boetes later alsnog geïnd worden. Tevens is de actie ook maar weer eens een bewijs voor de melkkoe die de verkeersdeelnemer is.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.