Alpinestars vs Dainese: ronde twee!

Dik drie jaar geleden togen twee van ‘s werelds bekendste motorkledingmerken naar het gerecht. Niet zo zeer de een op ‘uitnodiging’ van de ander, maar allebei met de insteek dat de ander verkeerd bezig is. Inmiddels heeft het Hof in Duitsland uitspraak gedaan en de winnaar is…

Laten we eerlijk zijn; het gaat om veiligheid en dan zijn er enkel verliezers wanneer een fabrikant gesommeerd wordt verkochte producten terug te roepen en de schadevergoeding die Alpinestars aan Dainese als winnende partij over moet maken, zou beter besteed zijn aan verdere ontwikkeling van de techniek. Maar ja, uiteindelijk verkopen zowel Dainese als Alpinestars veiligheid aan jou en mij, mits daar geld mee verdiend kan worden. Geen van tweeën staat immers te boek als filantropische instelling.

Wel is het een fikse klap voor Alpinestars, die door het Hof in München keihard met de neus op de feiten gedrukt wordt over patent- en octrooischending bij de ontwikkeling van hun Tech-Air airbagpakken. Dainese wordt in het gelijk gesteld en daarmee is al dat Alpinestars met die ‘onrechtmatig gebruikte technologie’ produceerde bij wet illegaal verkocht – enkel in Duitsland voor nu – en dient men het dus terug te roepen uit zowel de winkels alsmede de spullen die al bij de consument in de kast hangen.

Of er nog een derde ronde komt? Ga er maar vanuit! Alpinestars heeft in de zaak nog één kaart te spelen over, want ze kunnen nog aankloppen bij het Bundesgerichtshof (Duitslands hoogste rechtsinstantie) voor een beroep. Zou die derde ronde er komen, dan kan het wellicht nog een Europees of wereldwijd staartje krijgen… 

We houden je op de hoogte.

Afbeelding: Alpinestars en Dainese / Motor.nl

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.